top of page
  • kayamodel6

Cnc Makineleri Nasıl Çalışır?



  • CNC ile çalışabilen yaygın takım tezgâhları arasında ÅŸunlar bulunur: Torna, Freze makineleri, Delme Makinesi vs. Bu makinelerin temel amacı, metalin bir kısmını yuvarlak, dikdörtgen vb. gibi uygun ÅŸekil vermek üzere çıkarmaktır. Geleneksel yöntemlerde bu makineler, uzman olan operatörler tarafından kullanılmaktadır. Ä°ÅŸlerin çoÄŸunun doÄŸru bir ÅŸekilde iÅŸlenmesi gerekir ve operatör, hassas iÅŸleri yapacak kadar uzman olmalıdır.


  • CNC makinelerinde operatörlerin rolü en aza indirgenir. Operatör, yalnızca talimat programını bilgisayarda beslemeli, gerekli araçları makineye yüklemeli ve iÅŸin geri kalan kısmı bilgisayar tarafından otomatik olarak yapılmalıdır. Bilgisayar, tezgahı, operatör tarafından verilen talimat programına göre çeÅŸitli iÅŸleme operasyonlarını gerçekleÅŸtirmeye yönlendirir.



  • Ä°ÅŸin doÄŸruluÄŸundan endiÅŸelenmeniz gerekmez; Tüm CNC makineler çok yakın doÄŸrulukları karşılamak üzere tasarlanmıştır. Aslında, CNC makinesi hassas iÅŸlerin çoÄŸu için zorunludur. Ä°ÅŸiniz bittiÄŸinde, kaldırmanız bile gerekmez, makine sizin için gerekli iÅŸi yapar ve bir sonraki iÅŸi de programı dahilinde kendisi yapar. Bu sayede makineniz, günün 24 saati boyunca imalat çalışmalarını çok fazla takip etmeye gerek duymadan devam ettirebilir, tabii ki bunu baÅŸlangıçta programla birlikte besleyip gerekli hammaddeyi tedarik etmeniz gerekecektir.


  • Pazarlar çok rekabetçi hale geldiÄŸi için imalat ÅŸirketlerinin çoÄŸu ÅŸimdi CNC makineler ile donatılmıştır; Bununla birlikte, bu makinelerin çalıştırılması için bilirkiÅŸi görevlendirilmesi oldukça zor hale geliyor. Bu günlerde bile makine operatörleri makineyi manuel olarak çalıştırmak yerine programlamayı tercih etmektedirler.

2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

CNC Tezgah Operatörü Ne Demek?

CNC tezgah operatörü, çeşitli CNC (Bilgisayarlı Nümerik Kontrol / Computer Numerical Control) makineleri kullanarak, farklı nitelikteki malzemeleri delme, taşlama, frezeleme gibi işlemlerini yerine ge

Cnc Nedir?

bottom of page